...........................
...............................................
...............................................

Jahodový koláč z křehkého těsta

22. november 2014 at 23:37 | Melissa Kinsley |  recepty - sladká jídla
Křehký koláč se slabou vrstvou tvarohu a s čestvými jahodami



SUROVINY:
150g hladké mouky
100g másla
50g moučkového cukru
1 menší vejce
150g tvarohu
pár lžic cukru
čerstvé jahody a borůvky

POSTUP:
Na vál prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr a vejce. Těsto rychle zpracujeme, vypracujeme bochánek, který zabalíme do alobalu nebo fólie a dáme na hodinu odpočinout do chladna. Potom těsto vyválíme a přeneseme do koláčové formy, na několika místech propíchneme vydličkou. Pozvolna pečeme v předehřáté troubě při cca 180°C 20 minut. Vychladlý koláč potřeme tvarohem smíchaným s cukrem a poklademe čerstvými jahodami, místy poklademe borůvky. Ke koláči můžeme podávat čokoládový puding.

photography: miss-katherine.livejournal.com
 

1 person judged this article.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement